[Fotooppdrag] Midt mellom fersk sjøluft, rustne tanker og gamle nordnorske gloser finner du Neumann’s Røykeri & Supperclub på Melbu. Neumann’s er en kortreist slowfood-restaurant med eget røykeri som holder til i trandamperiet ved den gamle sildoljefabrikken på Neptun, og allerede før man er kommet inn i de rustikke lokalene kan man kjenne duften av godsakene som venter på deg.

Sildoljefabrikk på Neptun i Hadsel gul liste veiskiltNeunmann's Røykeri & Supperclub stemning

Restauranten tilbyr kortreist mat, og bruker økologiske råvarer året rundt. Menyen settes opp etter hvilke råvarer som er aktuelle for sesongen, noe som gjør at det titt og ofte havner nye og spennende retter på tallerkenen. Men det er ikke bare maten som vekker oppmerksomhet blant de besøkende, også interiøret faller godt i smak hos gjestene.

– Lekebilen av tre som står i vinduet var min da jeg var liten, og den har jeg tatt med meg fra hjemme i Tyskland, forteller Neumann med et smil.

I lokalet finner man alt fra skjell og fiskegarn, til foto-apparater og musikk-utstyr. På veggene henger det bilde av sildoljefabrikken med nordlys tatt av lokal fotograf Bjørn Eide, samt en 2 x 3 meter stor kull-tegning av arbeiderne som bygde kaia på Neptun i 1928, tegnet av lokal-kunstner Ragne Aronsen.

Neunmann's Røykeri & Supperclub lokalerNeunmann's Røykeri & Supperclub lokaler

Det var i februar 2016 at Peter-Harry Neumann endelig kunne åpne dørene etter litt over 2 år med forberedelser og søknader. Idéen om Neumann’s Røykeri & Supperclub stammer fra Neumanns tid i USA, hvor en helt unik Supperclub i New Orleans gjorde stort inntrykk på ham.

– Jeg kunne besøke restauranten 12 år senere og maten var fremdeles like enestående som første gang jeg besøkte den. Det var noe helt unikt med den, og det er det jeg ønsker at mine gjester skal føle når de besøker min restaurant, forteller kokken selv entusiastisk.

En av Neumanns viktigste prinsipper er å alltid skal levere av ypperste kvalitet. Her lages maten fra bunnen av, og man vil ikke finne en eneste pose-saus. Kjøtt og fisk røykes med fettet på, og bein brukes til å koke kraft. På denne måten vet han at maten alltid er av topp kvalitet og smaker slik den skal.

– Flere restauranter jeg har besøkt varierer veldig når det kommer til kvalitet på maten. Noen ganger smaker maten godt, mens andre ganger er maten bare middelmådig. Det er ikke noe jeg ønsker for min restaurant, her skal maten alltid leve opp til forventningene, forklarer han.

Neunmann's Røykeri & Supperclub pulled porkNeunmann's Røykeri & Supperclub pulled pork

En mann for sitt fag

Under vårt besøk får vi mange gode tips og triks til hvordan vi kan forbedre matlagingen, og det er ingen tvil om at Neunmann er en kar som elsker det han jobber med.

– Når du steker kjøtt skal du aldri bruke noe annet enn salt. Det er meningen at du skal smake kjøttet og ikke krydderet, opplyser Neumann.

Neumann har jobbet flere år som kokk, blant annet jobbet han 10 år i USA og Canada før han kom til Norge. Her har han jobbet som kjøkkensjef for Forskningsparken på Blindern, for deretter å jobbe for NHO og Næringslivets hus før han satt snuten mot Stokmarknes.

Nå satser han på suksess med røykeri & supperclub, men aller først blir det noen uker med pause for kokke-entusiasten. Veien utover til Neptun skal nemlig fikses, og da må restauranten holde stengt i 4 uker.

– Det blir litt rart å holde stengt, men jeg har allerede kommet godt i gang med å planlegge julebord-sesongen, og det gleder jeg meg til, opplyser Neumann.

Neunmann's Røykeri & Supperclub kalveburger tilberedelserNeumann's Røykeri & Supperclub kalveburger
Neumann’s Røykeri & Supperclub kan du sjekke ut her.

Vi takker for besøket og ønsker lykke til videre!

 

Ønsker du fotografering av din kafé, restaurant, butikk eller kontorlokaler?

Ulrikke er Nettraketts fotograf og kan hjelpe deg å fange atmosfæren i dine lokaler, produktfotografering eller portretter av dine ansatte. Ta kontakt så ordner vi et godt fototilbud til deg og din bedrift.

 

Del dette