Nordland fylkeskommune har godkjent Nettrakett som lærebedrift i IKT-Servicefaget. Godkjenningen er gitt på grunnlag av at bedriften kan gi opplæring i samsvar med læreplanen for faget.

– Det innebærer at vi kan ta imot elever fra IKT-servicefag som skal ha 2 år praksis før de går opp til fagbrev, forteller daglig leder Line Suhr Johansen.

Bedriften synes det er fint å ha muligheten til på denne måten hjelpe unge og lærvillige fra distriktet til en yrkesvei innenfor IT. Behovet for kompetente medarbeidere er stort innenfor feltet, og å bli lærebedrift er viktig også i forhold til egen rekruttering.

– Innenfor IT går utviklingen bare raskere og raskere. Det er ikke lett for høyskole eller universitet å til enhver tid ha oppdatert og relevant fagplan og undervisning. At vi som lærebedrift kan hjelpe til med praktisk anvendelse og til enhver tid oppdatert kunnskap, tror vi er en stor fordel for alle parter. Hver høst og vår har vi videregående elever utplassert hos oss, og i tillegg ansetter vi fra tid til annen traineer innenfor ulike fagfelt.

Nettrakett er et digitalt byrå som bistår kunder over hele landet med blant annet digital markedsføring, grafisk design, web- og systemutvikling og innholdsproduksjon.

Web- og systemutvikler Dag Arild er faglig leder for IKT-lærlinger.

– Dag Arild har høy og variert kompetanse innenfor IT. Med 12 års erfaring innen programmering er han en stødig faglig leder, og vi er sikre på at han vil gjøre en god jobb med vår lærling Daniel.

– Og så er det verdt å nevne at vi har fått god hjelp fra Opplæringskontoret for Nordre Nordland i forbindelse med godkjenning som lærebedrift, avslutter daglig leder.

Psst. Har du fått med deg den siste episoden?

Glimt fra hverdagen: 

Abonnér på vår kanal
Del dette