Søkemotoroptimalsering (SEO)

Alle som har en nettside ønsker å ligge øverst i søkeresultatene hos Google. Grunnen er selvfølgelig at da vil man få oppmerksomhet og klikk inn til sin nettside fra relevante søk. Den enkleste og raskeste måten å komme seg til topps i søkeresultatene er ved bruk av Google Ads, men dette er annonser som koster penger hver gang noen klikker på dem. Den andre muligheten er søkemotoroptimalisering (SEO – Search Engine Optimization), som vil hjelpe deg mot toppen av de organiske søkeresultatene og dermed kunne gi deg flere besøkende og kunder.

Nettrakett har lang erfaring med SEO. Flere av oss har bakgrunn fra reell drift av nettbutikker, og har jobbet målrettet med dette emnet helt siden 2004 med svært gode resultater. Google finner stadig på nye forbedringer for å levere et best mulig søkeresultat, og det gjelder å følge med om man skal jobbe aktivt med søkemotoroptimalisering.

Dette betyr at SEO i dag er en omfattende og fortløpende jobb om du vil oppnå virkelig gode resultater over tid. Fordelen er at svært få av dine konkurrenter har kompetanse eller setter av ressurser (og tålmodighet!) til å utnytte potensialet som ligger i virkelig god søkemotoroptimalisering. Her ligger muligheten til rette for å bli dominerende i søkeresultatene, og dermed skape seg et stort fortrinn i forhold til konkurrentene.

Lastetid er en av faktorene når Google rangerer nettsider i sine søkeresultater.

Hvorfor prioritere SEO?

Økt trafikk
De øverste resultatene i søkeresultatene får mesteparten av både klikk og visninger. Dette innebærer at en at topplasseringene i søkeresultatene kan medføre en vesentlig økning i trafikken på nettsiden din om søkevolumet er tilstrekkelig stort.

Return On Investment (ROI)
SEO gir målbare resultater. Uavhengig om du har nettbutikk eller nettside som presenterer virksomheten har SEO vist seg å være en av de mest lønnsomme satsingsområdene over tid. Den innsatsen du legger inn i dag, vil ofte ha en positiv virkning i mange år. Over tid kan man nesten se på det som å ha kraftig rabatterte (eller gratis) annonser for relevante søkeord liggende ute akkurat der hvor folk leter etter det du har å tilby. Videre analyser av besøkende kan også gi deg verdifulle kundedata, som igjen fører til forbedring av annen markedsføring.

Kostnadseffektivt
SEO er en av de mest kostnadseffektive måtene å markedsføre seg på, siden du henvender deg til personer som allerede søker etter det du tilbyr. Du får glovarme leads, kjøpeklare kunder som leter etter en løsning på problemene sine.

Antall domener og nettsider som linker til din nettside er en annen faktor som kan påvirke rangering i søkeresultatene. Er ditt innhold link- og delbart?
Til å stole på
Undersøkelser viser at de firmaene som ligger i toppen av søkeresultatene, blir sett på som mer troverdig og seriøse.

Merkebevissthet
Siden toppresultatene i søkemotorene resulterer i svært mange visninger for populære søkeord, vil dette være med på å bygge varemerket ditt. I tillegg vil folk forbinde nettstedet ditt med akkurat de søkeordene du ranker på topp for.

SEO er trolldom
Neida. Selv om resultatene kan virke magiske, så er det vi gjør egentlig ikke noe hokus pokus. Det handler blant annet om å analysere søkefraser og innholdet på nettsiden, kontrollere at det tekniske er i orden, sjekke konkurrenter og sørge for at søkemotorene blir oppmerksom på din nettside. Skal man gå virkelig hardt til verks, kan man prøve å jobbe seg gjennom en liste på 200 ulike potensielle faktorer når det gjelder søkemotoroptimalisering. Vi foreslår dog å begynne med det man vet sikkert at Google vil ha, og å legge inn innsatsen der den får størst effekt.

Vil du ha mer trafikk fra søkemotorene til din nettside? Ring oss eller fyll ut skjemaet under.

Målrettet arbeid med søkemotoroptimalisering over tid resulterer i bedre synlighet og mer relevant trafikk fra søkemotorene.

Ønsker du hjelp med SEO?

Marius Jørgensen

Marius Jørgensen

Digital markedsføring

Trenger du hjelp til å optimalisere markedsføringsprosesser eller har behov for generell rådgivning fra en av Norges aller mest erfarne nettmarkedsførere? Ta kontakt med Marius.

Telefon: 916 97 929
E-post: marius@nettrakett.no

Psst. Har du fått med deg den siste episoden?

Glimt fra hverdagen: 

Abonnér på vår kanal
Del dette