Snart må alle ta i bruk Google Analytics 4

1. juli 2023 vil Google Universal Analytics stenges. Hvis du fremdeles vil ha innsyn i for eksempel trafikk, kjøp og kundereise på din nettside, må du bytte over til Google Analytics 4. Det kan vi hjelpe deg med.

Hva skjer?

Google Universal Analytics er den eldre og «vanlige» versjonen av Google Analytics (GA), og den versjonen mange fremdeles bruker. Siden personvern blir stadig viktigere, må måten man sporer trafikk på nettsider endres. Derfor må vi nå ta i bruk Google Analytics 4 (GA4). I tillegg til å ivareta personvern, har GA4 mer avanserte sporingsmuligheter du kan dra nytte av.

Hvorfor er dette viktig for deg å vite?

GA samler inn verdifull informasjon om de som besøker nettsiden din og hvordan de oppfører seg på siden. Du kan følge med på hva de gjør, hvem som gjennomfører kjøp, hvem som melder seg på nyhetsbrev, hvor mange sider de besøker og hvor lenge de oppholder seg på de ulike sidene. Og det er bare noe av det du kan spore (se eksempler lenger ned).

Fra 1. juli vil GA slutte å samle inn data. Så, for å beholde datainnsamling for din bedrift og deres nettside, må dere over til GA4. Hvis ikke vil dere rett og slett kjøre i blinde.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi i Nettrakett har kommet godt i gang med GA4, og vi kan hjelpe deg å sette opp ny sporing på din nettside. Vi kan lage et generelt oppsett, eller vi kan skreddersy basert på akkurat det du ønsker.

Eksempler på informasjon du kan få fra Google Analytics 4

Under ser du en oversikt over salg i en nettbutikk. Når du får innsikt i hvilke kanaler som fører til salg, kan du ta beslutninger basert på reelle fakta. Hvor ville du satt inn ekstra midler?

Du kan se hvor besøkende kommer fra første gang de er innom nettsiden din.

Du kan få innsikt i om brukere besøker nettsiden din fra en mobil eller en laptop. Hvis du har mye trafikk fra mobil, bør du være sikker på at nettsiden er 100% mobiltilpasset.

Vet du hvor i landet dine kunder kommer fra? I så fall kan du fokusere ekstra på disse områdene.

Du kan planlegge innhold basert på hvilket kjønn som dominerer av antall besøkende.

Å få innsyn i aldersgruppe gir deg mye nyttig informasjon.

Vet du hvilke sider som gir deg mest trafikk?

Hvorfor bedrifter velger Nettrakett

Fordi vi..

Ta bedriften din

til nye høyder

Finn ut hvordan vi kan bidra til at du får flere kunder. Enten du skal starte opp med et nytt prosjekt eller allerede har en etablert bedrift er vi opptatte av å ha et helhetlig perspektiv på våre løsninger. Vi ser helhetlig på kundereisen og vet viktigheten av å iverksette målbare tiltak som bygger opp under hverandre.