Hvorfor bør du bruke Facebook Business Manager?

Ønsker du mer synlighet på Facebook? De siste årene har Facebooks algoritmer ført til at det blir mindre og mindre organisk visning på det som postes på en Facebook-side. Og hva er egentlig verre enn å se at den innsatsen man legger ned på sosiale medier ikke får den oppmerksomheten den fortjener? For å øke synligheten på Facebook-innlegg kan man enten bruke «Frem innlegg» funksjonen eller den mer avanserte annonseadministrasjonen. For bedrifter anbefaler vi alltid å opprette en Facebook Business Manager når man skal starte med annonsering på Facebook.

Hvem passer Facebook Business Manager for?

Facebook Business Manager er et verktøy som passer for alle typer bedrifter, enten du er liten eller stor. Hovedfordelen er at du enkelt får oversikt og kontroll på alle Facebook-aktivitetene i bedriften. Når det i tillegg er gratis å opprette, er det virkelig ingen grunn for ikke å gjøre det.

Facebook Business Manager er for deg som:

  • Har en bedrift der flere ansatte skal ha tilgang til Facebook-side og annonsekonto
  • Har en bedrift som styrer flere Facebook-sider eller annonsekontoer
  • Trenger ulike betalingskort til ulike annonsekontoer
  • Samarbeider med byråer på annonsering
  • Har en bedrift med avdelinger på flere geografiske områder i ulike tidssoner

Hvilke fordeler får du av å bruke Facebook Business Manager?

Facebook Business Manager gjør at Facebook-sider og annonsekontoer flyttes over til et lett tilgjengelig og oversiktlig dashbord. Dette gjør at man sparer tid og får en raskere arbeidsflyt. En av de store fordelene er at du får et tydelig skille mellom personlig profil og bedriftens aktiviteter. Varslinger i Facebook Business Manager kan blant annet kobles til jobb e-posten.

Med dette verktøyet får man dessuten full kontroll over hvem som har tilgang til ulike Facebook-sider og annonsekontoer, og hvilken grad av tilgang ulike ansatte har. Det er enkelt å legge til og fjerne personer, byråer og andre samarbeidspartnere som skal jobbe på kontoen din.

Med Facebook Business Manager får man enklere tilgang til alle annonsefunksjoner. Dette inkluderer blant annet ressursbibliotek, rapporterings- og analyseverktøy og planleggingsverktøy.

Les også om hva du bør tenke på før du oppretter en Facebook-annonse

Hvordan oppretter man en Facebook Business Manager?

Facebook Business Manager opprettes enkelt og gratis fra https://business.facebook.com.

Det anbefales at bedriftens eier er den som oppretter kontoen. Dette for å unngå fremtidige utfordringer i forhold til hvem som står som kontoens eier. I tillegg må den som oppretter kontoen ha administratortilgang til bedriftens Facebook-side og eventuelt annonsekonto som skal legges til. Har du ikke en annonsekonto kan du opprette en samtidig som du oppretter Business Manager. Etter at du har lagt til Facebook-sider og annonsekontoer kan du legge til personer og byråer som skal ha tilgang.

Fortsatt usikker på hvordan du går frem? Ta kontakt med oss i dag så hjelper vi deg å sette opp Facebook Business Manager.

Deling: