Hvordan ser dine nettsider ut i mobile enheter?

Vi har tidligere poengtert viktigheten av å ha nettsider som fungerer uavhengig av brukerens tekniske plattform i vårt blogginnlegg om responsivt design. Jeg tenkte jeg skulle ta opp denne tråden igjen nå, ettersom den for oss er veldig dagsaktuell.

Det jeg vil sette litt fokus på nå er at man skal ha dette i bakhodet når nye funksjoner skal implementeres eller justeringer skal foretas på et nettsted. Det er ikke sikkert ulike kodesnutter, moduler, plugins, extensions og elementer med liknende navn er tilpasset mobile enheter, og det er kanskje heller tvilsomt at din egen kode er klar for å tilpasse nye implementeringer uten at justeringer må gjøres. Dette kan det være verdt å tenke gjennom og gjøre et kostnadsoverslag over før nye funksjoner og oppgraderinger av nettsted.

Vi har fått tillatelse til å røpe at akkurat nå holder vi i Nettrakett på å implementere en ny søkefunksjon i nettbutikken bodypiercing.no, da den nåværende ikke fungerer optimalt og kommer i konflikt med andre elementer i nettbutikken. Søkefunksjonen skal endres til å vise øyblikkelige forslag med bilder, produkttekst og priser etterhvert som man skriver i søkefeltet. Søket skal også gi automatiske forslag ved feilstavelser og mer. Til formålet bruker vi en plugin fra Instasearch. Vi oppdaget fort at design måtte tilpasses til nettbutikken, og at vi måtte gjøre et eget design og tilpasse plassering for mobile enheter for at funksjonen skal se bra ut og fungere optimalt i alle enheter.

Denne tilpassingen til mobile enheter tar mye av tiden ved implementering av denne nye søkefunksjonen, men er helt forretningskritisk å få gjort på en skikkelig måte for denne nettbutikken. Folk bruker søkefunksjoner aktivt, og Bodypiercing.no har en stor andel av sine besøkende og kunder fra mobile enheter.

Er du med din nettside aktiv i sosiale medier? Kanskje du bruker Instagram aktivt eller for eksempel annonserer på Facebook hvor du viser annonsen din til personer som sitter på mobile enheter? Da skal du være spesielt oppmerksom på trafikken din. Du vil kanskje oppdage at mobiltelefon + tablet har passert antallet besøkende fra PC/MAC(desktop).

Deling: